Alexa’da Nasıl Yükselirim



Alexa’ı kısaca tanımlamakla başlayalım yazımıza. 
Alexa, internet ağı üzerinde var olan bütün web sitelerini -öncelikli olarak aldığı ziyaretçi sayısını baz alarak- belirli bir sıralamaya koyan bir sistemdir. Hem ortak bir dünya sıralaması, hemde ülke ülke ayırılan bir sıralama vardır. Haliyle birweb siteniz varsa, mutlaka Alexa değerinizi kontrol etmiş ve nasılyükselebileceğinizi araştırma gereği duymuşsunuzdur. Bu yazımda ise sizlere edindiğim bilgi ve tecrübeler doğrultusunda yardımcı olmaya çalışacağım.

Alexa Sıralaması Neye Göre Belirlenir 
En çok merak edilen soru bu olsa gerek. Yukarıda da bahsettiğim gibi, Alexa ilk olarak sitenizin aldığıtekil hit sayısını göz önünde bulunduruyor. Ama sadece tekil hit ile olan biten bir durum değil. Gelenziyeretçilerin sitenizde ne kadar durduğu, ne sıklıkla ziyaret edildiğiniz ve en önemlisi benimmarkalaşma olarak nitelendirdiğim belirli bir kemik ziyaretçinizin olması çok önemli. Bunun dışında aldığınız backlink vb. kriterler, elbette önemli.

Alexa Toolbar Kullanmak İşe Yarar mı
Alexa, sitenizde toolbar kullandığınız takdirde size biraz daha farklı bir gözle bakıyor gibi bir durum var. Bu ne kadar doğru, tartışılır. Ancak ben Alexa Toolbar kullanmanın hiçbir zararını görmedim. Faydası olup olmadığını, kullanarak test edebilirsiniz.

Alexa Artırıcı Programlar Kullanmak Zararlı mı
 Evet, hemde çok zararlı. Neden mi? Herkes Alexa’da yükselince Google’da daha üst sıralarda çıkacağını sanır. Ancak Google olaya sadece Alexa değeri ile bakmaz. Alexa değerinizi hile kullanarak yükselttiğinizde elinize kendinizi kandırmaktan başka hiçbirşey geçmez. Çünkü gerçek bir ziyaretçi gelmiyor, Google gerçek olmayan bir ziyaretçiye önem vermez. Alexa’yı kandırabilirsiniz amaGoogle sandığınızdan da zeki. Burada önemli olan gerçek ve hilesiz bir hit ile Alexa değerinizin artması.

Alexa Değerini Nasıl Yükseltirim
Az önce yukarıda da bahsettiğim gibi öncelikle Alexa Toolbar kullanmanız etkili olabilir. Alexa istatistiğinizi sitenizde gösterebilirsiniz, bununda etkisi olacaktır. Bunun yanında özgün veçok yorum alabilecek yazılar yazmanız önemli. Ziyaretçi girdiğinde yazıyı okuduğu esnada sitede kaldığı süre, çok önemli. Haber tarzında yazılar yerine bilgi verici ve ziyaretçinin sürekli kullanabileceği içerikli yazılar, ziyaretçilerin sitenizde daha çok vakit geçirmelerini sağlayacağından Alexa değerinize artı yönde katkı sağlayacaktır.

Sosyal medya etkileşimi bu unsurda çok önemli. 
Ne kadar iyi reklam yaparsanız sitenize o kadar çok ziyaretçi gelecektir. Ancak reklamlarınızı doğru yaparak, gelen ziyaretçiyi sitede çok tutmayabakmalısınız. Girip çıkan ziyaretçiden ziyade, sitede birşeylere göz atan, kısacası siteyi kullanan ziyaretçiler Alexa değerinizi hızlı bir şekilde arttırır.

Alexa öyle bir sistem ki, karmaşık dediğimiz Google sisteminden aşağı kalır yanı yok. Aslında herşey çok açık ve anlaşılır gibi gözüküyor. Ama herşey sanıldığı kadar basit değil.

Kaynak


Etiketler: alexa, alexa araçları, alexa arttırıcı, alexa hit arttırmak, alexa mantığı, alexa nasıl artar, alexa nedir, alexa sayaç, alexa seo, alexa sıralaması, alexa toollbar, alexa yükselme yöntemleri, alexa yükselmek, google mantığı, alexa da nasıl yükselirim, alexa ilk sıralara çıkmak, alexa yükselt, alexa nedir, alexa ne işe yarar, alexa yararları nelerdir

0 Yorum:

 
 
Copyrgiht 2013 - Tüm hakları saklıdır